The Tervahovi Silos / PAVE Architects

first_img Project Management Consultant:Devecon Group LtdStructural Design:Ramboll Finland OyHvac Design:Insinööritoimisto Taltekon OyElectrical Engineering:Insinööritoimisto Taltekon OyArea And Ground Engineering:Geobotnia OyClient:Kalevala Rakennus OyCity:OuluCountry:FinlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Arno de la ChapelleRecommended ProductsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridText description provided by the architects. A whole new life was given to the area of Toppilansalmi in Oulu, Finland as the mid-century cylindrical grain silos, the landmark structure of the area, was transformed into a contemporary residential building. The nature of the project changed early on as most of the old structures had to be dismantled due to their poor condition. As stipulated by the town plan, as much of the original outer silo aesthetic as possible was recreated. This reimagining allowed for a vast variety of layouts within; from smart one-bedroom flats to neo-lofts up to three level lofts can be found within the building with a total of 95 apartments.Save this picture!Site PlanThe round silo structures became utilized as varyingly sized balcony zones. The balcony openings are enhanced with metal trelliswork that maintains the round shape of the silos while providing sufficient privacy. The trelliswork blocks part of the direct sunlight yet is still sparse enough to let light pass and allow views through to the landscape. Together with varying zones of glazed and open, low and full-height, the balconies are vastly multifunctional, true extensions of the apartments. A mainly rectangular dark extension expands the silo structure naturally within the reimagined plot. At the top, a joint-use sauna and roof terrace can be found. The extension’s contemporary facade was executed with reflective black and grey facade glass with subtle coloured jetties providing structure and relating to the elements of the courtyard.Save this picture!© Arno de la ChapelleThe courtyard offers intriguing views of the structure and its colourful fire escape and refined, contrasting materials around create a truly memorable space. Here, the dialogue of the building masses representative of three different eras is on full display. The first two floors out of thirteen consists of neo-lofts with galleries, with spacious, five-meter-high open living spaces. The galleries were designed efficient and practical, and are mainly in bedroom use. This allowed for the top seven floor apartments to have an open height of 3,2 meters. Throughout the building, the large sweeping expanses of windows allow plenty of light to enter the apartments. As the glass starts from the floor level, the floors receive most of the light and reflect it further into the structure.Save this picture!© Arno de la ChapelleThe windows and glazed surfaces were designed in close cooperation with a manufacturer with similar interests to create something new and unique allowing as unobstructed views as possible yet practicality through-out. In keeping with the original industrial atmosphere of the area, the raw, in-situ cast concrete surfaces are a vivid element throughout the interior of the building. The corridors’ industrial design combined with contemporary solutions and materials creates a unique, hotel-like feel. The possibility of purchasing an apartment in a semi-finished state proved also popular. This gave the owners greater freedom in defining the final layout, fixtures and finishes of their new home.Save this picture!© Arno de la ChapelleSave this picture!Regular Floor PlanSave this picture!© Arno de la ChapelleProject gallerySee allShow lessLaser-Cut Mini Architecture Masterworks As Wall HooksArchitecture News35th Street / TEGETSelected ProjectsProject locationAddress:Oulu, FinlandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share The Tervahovi Silos / PAVE ArchitectsSave this projectSaveThe Tervahovi Silos / PAVE Architects Apartments Architects: PAVE Architects Area Area of this architecture project Finland ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887591/the-tervahovi-silos-pave-architects Clipboard Save this picture!© Arno de la Chapelle+ 22Curated by Fernanda Castro Share “COPY” Lead Architects: CopyApartments, Adaptive Reuse•Oulu, Finland 2014 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887591/the-tervahovi-silos-pave-architects Clipboard ArchDaily “COPY” Projects Year:  Manufacturers: Cembrit, Klas1-yhtiöt, Profin, Amkel, Covering Chile, Milliken, PP-Fasadi Photographs Area:  7700 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officePAVE ArchitectsOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsRefurbishmentAdaptive reuseOuluFinlandPublished on January 28, 2018Cite: “The Tervahovi Silos / PAVE Architects” 28 Jan 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?芬兰仓筒公寓 / PAVE Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Pave Mikkonen, Kai Ruuhonen, Marttiina Vierimaa, Pekka Tuominen The Tervahovi Silos / PAVE Architects Photographs:  Arno de la Chapelle Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *