House Vlijmen / Jan Couwenberg Architectuur

first_img Year:  The Netherlands “COPY” House Vlijmen / Jan Couwenberg Architectuur ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/804562/house-vlijmen-jan-couwenberg-architectuur Clipboard Photographs Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/804562/house-vlijmen-jan-couwenberg-architectuur Clipboard “COPY” 2015 Architects: Jan Couwenberg Architectuur Area Area of this architecture projectcenter_img Manufacturers: western red cedarSave this picture!© Claudia den BoerText description provided by the architects. In the village of Vlijmen this house was designed for an elderly couple, who wanted to keep on living in this house as long as possible. Therefore, most of the program is located on ground level, on the first floor only a spare bed- and bathroom are being made. The program of the ground floor can be seen as a compact box. This box is being perforated with voids, giving rythm and scale to the flat box. In the voids a small patio, carport, wooden Western Red Cedar parts, or windows were made. By making this rhythm the house gets an extra layer between in- and outside.Save this picture!DiagramOn top of the first ground box a small first floor was realized, featuring a pent roof starting from the top of the box. In a gentle slope the roof lifts up the entrence facade, facing a little forest and the morning sun. The morning sun penetrates the house in the open plan kitchen, where a void to the first floor also marks the heart of the house. In the ground floor plan one clear line defines the sequence of different spaces.Save this picture!© Claudia den BoerThe main material used is a brown brick, with a strong horizontal seam. The wooden WRC parts are placed in a vertical manner; in time they will get a grey finish being left untreated.Save this picture!© Claudia den BoerSave this picture!Foor PlanSave this picture!© Claudia den BoerProject gallerySee allShow lessStudent Accommodation at King’s Cross / Stanton WilliamsSelected Projects751 Creative Industrial Office Design / hyperSity officeSelected Projects Share Photographs:  Claudia den Boer Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Claudia den Boer+ 15 Share House Vlijmen / Jan Couwenberg ArchitectuurSave this projectSaveHouse Vlijmen / Jan Couwenberg Architectuur Area:  192 m² Year Completion year of this architecture project Houses ArchDaily CopyHouses•Vlijmen, The Netherlands CopyAbout this officeJan Couwenberg ArchitectuurOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVlijmenThe NetherlandsPublished on February 18, 2017Cite: “House Vlijmen / Jan Couwenberg Architectuur” 18 Feb 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalSystems / Prefabricated PanelsKalwall®Translucent WalkwaysPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxWoodBruagAcoustic Panels with LEDTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – Palm SpringsMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsDoorsGorter HatchesFloor Door – Fire RatedBricksDEPPEWaterstruck Bricks – 1622/1635ekws DFMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Vlijmen住宅 / Jan Couwenberg Architectuur是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *